Piwo górnej fermentacji w stylu Farmhouse. W aromacie występują owocowe nuty, natomiast w smaku norweskie drożdże Kveik nadają lekką kwaskowość i owocową słodycz, dopełnia żywiczno-sosnowy posmak. Wszystko podbudowane jest ziołową goryczką. Klasyczny styl Farmhouse i piwo Mazurskie Farmhouse Ale Farmhouse - to styl, który oddaje hołd naturze i wiejskim tradycjom. Jest powrotem do głębokich korzeni, gdzie Farmhouse warzone było przez europejskich rolników po zakończeniu sezonu. Do piw Farmhouse używa się specjalnych drożdży, a norweskie drożdże Kveik to jeden z niewielu…
Więcej
MAZURSKIE Oak Aged Red Ale
Piwo bazowe- Mazurskie Ale Czerwony górnej fermentacji w stylu American Amber Ale. Zdobywca trzech brązowych medali w konkursach European Beer Challenge 2021 r. i Kraft Roku w 2017 r. i w 2021 r. Leżakowany w towarzystwie dębowych kostek z beczek po whisky. W aromacie dominują suszone owoce oraz drewno. Wyrazista nuta dojrzałych daktyli, suszonych śliwek oraz wanilia bardzo przyjemnie wpisują się w karmelowy smak jednego z naszych…
Więcej
MAZURSKIE Saison AUTUMN
Skład: woda mazurska; słody: jęczmienny Pilzneński, Pszeniczny; chmiele: Magnat, Lubelski ; drożdże, skórki cytryn, imbir Piwo górnej fermentacji w stylu Saison. W aromacie występują owocowe nuty, natomiast w smaku wyczuwalna jest lekka nuta imbiru, a w posmaku pojawiają się ziołowe odcienie. Wszystkie aromaty piw MAZURSKIE pochodzą wyłącznie ze słodów, chmielu, drożdży i naturalnych owoców/ warzyw/ przypraw.
Więcej
MAZURSKIE Saison WINTER
Skład: woda mazurska; słody jęczmienne Pilzneński, Monachijski, Karmelowy; słód Pszeniczny. Chmiele: Magnat, Lubelski. Drożdże, skórki pomarańczy, gwiazdki anyżu, goździki. Piwo górnej fermentacji w stylu Saison. Wszystkie aromaty piw MAZURSKIE pochodzą wyłącznie ze słodów, chmielu, drożdży i naturalnych owoców/ warzyw/ przypraw.
Więcej