Mazurskie piwo FARMHOUSE ALE z pędami sosny

  • kveik_1
  • kveik_2

Piwo górnej fermentacji w stylu  Farmhouse. W aromacie występują owocowe nuty, natomiast w smaku  norweskie drożdże Kveik nadają lekką kwaskowość i owocową słodycz,   dopełnia żywiczno-sosnowy posmak.  Wszystko podbudowane jest ziołową goryczką.

Klasyczny styl Farmhouse i piwo Mazurskie Farmhouse Ale

Farmhouse - to styl, który oddaje hołd naturze i wiejskim tradycjom. Jest powrotem do głębokich korzeni, gdzie Farmhouse warzone było przez europejskich rolników po zakończeniu sezonu. Do piw Farmhouse używa się specjalnych drożdży, a norweskie drożdże Kveik to jeden z niewielu rodzajów drożdży używanych do produkcji piwa Farmhouse i dokładnie tych samych drożdży, których używa się do produkcji piwa Mazurskie Farmhouse.

Piwo kraftowe Mazurskie Farmhouse Ale- to tradycja tego stylu wzbogacona żywicznym smakiem pędów sosny.

Piwo zostało nasycone azotem.