Portfolio Category: Limitowane edycje

Mazurski WITBIER

Witbier to tradycyjne dla Belgii pszeniczne piwo. Warzone metodą górnej fermentacji z dodatkiem niesłodowanej pszenicy. Lekkie, orzeźwiające piwo z niską goryczką i delikatnym kwaskowym finiszem. Wyczuwalne nuty ziołowo-cytrusowe pochodzą od użytych przypraw- kolendry oraz skórek pomarańczy. Piwo Mazurskie Witbier warzone w kooperacji z piwnym blogerem Browarnikiem Tomkiem od roku 2018. Piwo zostało nasycone azotem.
Więcej

Mazurskie Polish Session IPA

To niskoalkoholowa wersja India Pale Ale, która pomimo obniżonych parametrów ekstraktu i alkoholu zachowuje charakterystyczną intensywną chmielowość, cechuje się za to większą pijalnością – co jest kluczowe dla tego stylu. Dość wytrawne piwo, mocno nachmielone (podczas warki oraz na zimno) nowofalowymi odmianami polskich chmieli Amore Preta i Książęcy od PolishHops. W ofercie 2023r. MAZURSKIE Polish Session IPA w opakowaniu butelka 0,5l. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Więcej

Mazurskie piwo FARMHOUSE ALE z pędami sosny

Piwo górnej fermentacji w stylu  Farmhouse. W aromacie występują owocowe nuty, natomiast w smaku  norweskie drożdże Kveik nadają lekką kwaskowość i owocową słodycz,   dopełnia żywiczno-sosnowy posmak.  Wszystko podbudowane jest ziołową goryczką. Klasyczny styl Farmhouse i piwo Mazurskie Farmhouse Ale Farmhouse - to styl, który oddaje hołd naturze i wiejskim tradycjom. Jest powrotem do głębokich korzeni, gdzie Farmhouse warzone było przez europejskich rolników po zakończeniu sezonu. Do piw Farmhouse używa się specjalnych drożdży, a norweskie drożdże Kveik to jeden z niewielu…
Więcej