Piwo górnej fermentacji w stylu Farmhouse. W aromacie występują owocowe nuty, natomiast w smaku norweskie drożdże Kveik nadają lekką kwaskowość i owocową słodycz, dopełnia żywiczno-sosnowy posmak. Wszystko podbudowane jest ziołową goryczką.
Klasyczny styl Farmhouse i piwo Mazurskie Farmhouse Ale
Farmhouse - to styl, który oddaje hołd naturze i wiejskim tradycjom. Jest powrotem do głębokich korzeni, gdzie Farmhouse warzone było przez europejskich rolników po zakończeniu sezonu. Do piw Farmhouse używa się specjalnych drożdży, a norweskie drożdże Kveik to jeden z niewielu rodzajów drożdży używanych do produkcji piwa Farmhouse i dokładnie tych samych drożdży, których używa się do produkcji piwa Mazurskie Farmhouse.
Piwo kraftowe Mazurskie Farmhouse Ale- to tradycja tego stylu wzbogacona żywicznym smakiem pędów sosny.
Piwo zostało nasycone azotem.