Czerwone piwo chmielone na zimno, warzone w stylu American Amber Ale. Piwo ma łagodny, słodowy smak z nutą karmelu. Posiada namacalną, ale zbalansowaną gorycz i cierpkość amerykańskich odmian chmielu.
Piwo zostało nasycone azotem.
Mazurskie ALE, czyli czerwone piwo
Piwo o mocnym, czerwonym kolorze jest cenione przede wszystkim za głęboką paletę smaków, która wręcz zaskakuje swoją wyrazistością i aromatem. Łagodny smak z odrobiną karmelu w połączeniu z goryczą amerykańskich odmian chmielu sprawia, że jest to wybór prawdziwych koneserów tradycyjnego piwa. Mazurskie ALE, czyli czerwone piwo jest produkowane z wody mazurskiej, dodatku słodu jęczmiennego (Pilsneński, Pale Ale, Karmelowy), chmielu Cascade i Chinok, a także drożdży górnej fermentacji. Dzięki takim składnikom piwowarzy uzyskują głębię smaku, a co najważniejsze — najwyższą jakość gazowanego napoju.
Czerwone piwo rzemieślnicze
Piwa rzemieślnicze, czyli kraftowe, słyną z wyrazistego, lekko goryczkowego smaku, a także doskonałej jakości. Dostępne w naszej ofercie czerwone piwo ALE to świetny przykład tego, że napój alkoholowy może być zarówno cierpki, jak i orzeźwiający. Mazurskie ALE czerwone to piwo chmielone na zimno i warzone w stylu American Amber Ale. Dzięki wyselekcjonowanym odmianom chmielu oraz odpowiednim warunkom warzenia czerwone piwo charakteryzuje się bogatym aromatem docenianym przez najbardziej wymagających entuzjastów takich napojów.
American Amber Ale — czerwone piwo w nietypowym kolorze
Czerwone piwo Mazurskie ALE dzięki swojej oryginalnej barwie wzbudza zainteresowanie zarówno wśród miłośników, jak i osób, które pijają piwo tylko od czasu do czasu. Zbalansowana gorycz oraz delikatna słodycz karmelu to idealna kompozycja tworząca znakomity smak piwa.
Nagrody:
2021 – brązowy medal w Konkursie Piw Rzemieślniczych „Kraft Roku”
2021 –brązowy medal w konkursie w Londynie „The EuropeanBeer Challenge”
2017 – brązowy medal w Konkursie Piw Rzemieślniczych „Kraft Roku”