Dane technologiczne

Dane technologiczne

Nasz zakład tworzy piwo o charakterze "kraftowym". Piwo kraftowe to inaczej piwo rzemieślnicze. Każda marka piwa jest jedyna w swoim rodzaju. Browary kraftowe są małe, ich znakiem rozpoznawczym jest innowacyjność, zabawa piwnymi stylami, używanie tradycyjnych słodów, ale też dodawanie eksperymentalnych składników. Dlatego w odróżnieniu od browarów koncernowych warzymy piwo bardzo zróżnicowane produktowo jak i smakowo.

Stosujemy najlepsze jakościowo, tylko naturalne składniki, bez zawartości chemii i konserwantów. W ofercie posiadamy piwa niepasteryzowane, jak również pasteryzowane w butelkach 0,5l. Aktualna wydajność linii produkcyjnej to 30 tysięcy l miesięcznie.

W naszym Browarze warzymy piwo w sposób klasyczny, czyli fermentacja i leżakowanie odbywa się w osobnych tankach. Produkcja odbywa się w reżimie czasowym (fermentacja ok 14 dni, leżakowanie ok 30 dni).

Sprzedaż piwa odbywa się w opakowaniach typu :

  • Kegi stalowe 10/20/30/50L
  • PET-kegi 30l
  • Party kegi 5L
  • Butelki bezzwrotne 0,5L
  • Butelki bezzwrotne 0,33L

Musisz mieć 18 lat aby odwiedzić tę stronę.