Dane technologiczne

Dane technologiczne

Nasz zakład tworzy piwo o charakterze "kraftowym". Piwo kraftowe to inaczej piwo rzemieślnicze. Każda marka piwa jest jedyna w swoim rodzaju. Browary kraftowe są małe, ich znakiem rozpoznawczym jest innowacyjność, zabawa piwnymi stylami, używanie tradycyjnych słodów, ale też dodawanie eksperymentalnych składników. Dlatego w odróżnieniu od browarów koncernowych warzymy piwo bardzo zróżnicowane produktowo jak i smakowo.

Stosujemy najlepsze jakościowo, tylko naturalne składniki, bez zawartości chemii i konserwantów. Nie pasteryzujemy i nie utrwalamy naszych piw, żeby nie usuwać z nich wartościowych składników i nie pozbawiać walorów smakowych. Proces produkcji jest rozłożony w czasie z zachowaniem minimum miesięcznego terminu leżakowania. Aktualna wydajność linii produkcyjnej to 10 tysięcy l miesięcznie. Po planowanej modernizacji moce produkcyjne wzrosną dwukrotnie. Do naszych warek korzystamy z linii produkcyjnej Czech Brewmasters.

W naszym Browarze warzymy piwo w sposób klasyczny, czyli fermentacja i leżakowanie odbywa sie w osobnych tankach. Ponadto posiadamy własny generator azotu, który wytwarza azot o 99,9% czystości. Wypychanie i przetaczanie piwa na poszczególnych etapach produkcji odbywa sie za pomocą właśnie azotu. Produkcja odbywa sie w reżimie czasowym (fermantacja ok 14 dni, leżakowanie minimum 30 dni).

Sprzedaż piwa odbywa się w opakowaniach typu :

  • Kegi stalowe 10/20/30/50L
  • Party kegi5L
  • Butelki bezzwrotne 0,5L

Musisz mieć 18 lat aby odwiedzić tę stronę.