Aktualności

Efekt NITRO

Od naszej pierwszej warki (od 5.10.2016) wszystkie piwa MAZURSKIE w procesie leżakowania są nasycone azotem a nie dwutlenkiem węgla jak w przypadku większości browarów. Ta technologia daje efekt kremowości w smaku piwa, mniejszego nagazowania gazem CO2 i drobną pęcherzykową pianę co jest bardzo zbliżone do efektów w piwie Draught Guinness. Dla osiągnięcia takiego efektu piwo miało temperaturę ok 16 C. Azot jest gazem obojętnym - dzięki czemu możemy poczuć prawdziwą…
Więcej

To już 5 lat za nami!

Zwykle urodziny naszego browaru obchodzimy w dniu 5 października dlatego, że tego dnia 2016r. odbyła się pierwsza warka piwa MAZURSKIE.
Więcej

MAZURSKI BROWAR w bi1

Rozszerzamy dystrybucję. Piwo MAZURSKIE już wysyłamy do hipermarketów bi1 w Szczecinie i w  Bielsko-Białej!
Więcej