Aktualności

3. urodziny Mazurskiego Browaru

W sobotę, 5 października mijają trzy lata od uwarzenia przez nas pierwszej warki naturalnego piwa kraftowego z serca Mazur. Dziękujemy wszystkim za wsparcie okazywane nam na przestrzeni tych lat!
Więcej

10. WROCŁAWSKI FESTIWAL DOBREGO PIWA

W dniach 7-9.06 2019r. Odbyła się dziesiąta edycja Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. Po raz pierwszy mieliśmy przyjemność zagościć z piwem z serca Mazur w pięknym Wrocławiu. Pogoda dopisała, przyjęto nas bardzo dobrze, wróciliśmy zadowoleni i z pięknymi wspomnieniami. Dziękujemy Wrocław! (więcej…)
Więcej

LIMITOWANA EDYCJA PSZENICZNE DRY HOPPED

Jak zmieniłby się smak klasycznego piwa, gdyby zostało ono uwarzone przy użyciu nowoczesnego chmielu? Postanowiliśmy to sprawdzić na naszym ulubionym piwie! Niemiecki Hefeweizen dostał pokaźny zastrzyk chmielu o nazwie Huell Melon, który pojawił się na rynku w latach 2011-2012. Chmiel ten charakteryzuje się aromatami słodkiego melona i truskawki. Klasyczne piwo pszeniczne, które samo w sobie ma niesamowitą woń goździków i bananów, dochmieliliśmy na zimno dużą ilością tego niemieckiego chmielu (20…
Więcej